Фирма благодари на ИА ГИТ за многото проверки • Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ • Република България Министерство на труда и социалната политика
  • a-
  • a 
  • a+
  • Размер на шрифта

Начало > Пресцентър > Съобщения

Kалендар

август 2017
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Фирма благодари на ИА ГИТ за многото проверки

25.01.15 | Съобщения

Фирма от сектор “Строителство” благодари на Инспекцията по труда за многото проверки, които са й прлавени през 2014 г. “Строителството е много рисков сектор и за нас контролът е от голяма помощ. Така получаваме непрекъснато съвети и имаме възможност да се коригираме, когато грешим. Ние имаме подизпълнители и понякога трябва насила да ги караме да спазват правилата”, изненадващо призна  Боряна Паскалева, представител на фирма "ВИА КОНСТРУКТ ГРУП" ЕООД, по време на церемонията за връчването на "Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2014 г.", които фондация "Център за безопасност и здраве при работа" раздава за пети път.

Инж. Красимир Тодоров от град Разград стана първият победител в новата категория на конкурса “НАЙ-ИНОВАТИВЕН СПЕЦИАЛИСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА”. Той беше отличен за идеята си  да представи пътя за евакуация от сграда чрез макети, за работниците, които не могат да разчитат чертежи.

Огромен транспарант, окачен на строеж в Дубай - “Днес си дошъл на работа, но не забравяй, че някой довечера те чака у дома”, цитира Стефан Башев, съучредител на фондацията. Той призна,че този надпис го е подтикнал да насочи усилия към популяризиране на добрите практики в осигуряване на по-безопасни условия на труд.

Конкурсът "Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2014 г." по традиция се подкрепя от Главна инспекция по труда, която стои зад всички инициативи, свързани с подобряване условията за работещите в България. Целта на организаторите е чрез поощряване и популяризиране на добрите практики в областта на безопасните условия на труд българските работодатели да се стимулират да влагат повече усилия и средства в опазването на  здравето и живота на своите работници.

Церемонията снощи беше уважена от зам.-министара на труда и социалната политика Гълъб Донев. Той приветства инициативата от името на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Приветствия поднесоха още Тотю Младенов, съветник на премиера Бойко Борисов, и изпълнителният директор на ИА ГИТ - Румяна Михайлова.

Повече информация за конкурса и условията за кандидатстване могат да се видят на сайта на фондация „Център за безопасност и здраве при работа” http://www.fcbzr.org/.

 

Призьорите:

КАТЕГОРИЯ - МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ - до 50 заети лица:

Първо място - статуетка, грамота       "ДЕВНЯ ВАРОВИК" АД

Второ място - грамота        "ВИП СТИЛ 2005" ООД

Трето място - грамота        "ЖИЗАТЕКС" ЕООД

 

КАТЕГОРИЯ - СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ - от 50 до 250 заети лица

Първо място - статуетка, грамота       "ТЕХНО АКТАШ" АД

Второ място - грамота        "ЕЛЕКТРОСТАРТ" АД

Трето място - грамота        "ВИА КОНСТРУКТ ГРУП" ЕООД

 

КАТЕГОРИЯ - ГОЛЕМИ ПРЕДПРИЯТИЯ - над 250 заети лица

Първо място - статуетка, грамота       "АМИЛУМ БЪЛГАРИЯ" ЕАД

Второ място - грамота        "РОКА БЪЛГАРИЯ" АД

Трето място - грамота        "АСАРЕЛ МЕДЕТ" АД

 

КАТЕГОРИЯ: ПРЕДПРИЯТИЕ, ИНВЕСТИРАЛО НАЙ-МНОГО СРЕДСТВА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНИТЕ И ЗДРАВОСЛОВНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД

Първо място - статуетка, грамота       "ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ" АД

Второ място - грамота        "КЦМ" АД

Трето място - грамота        "СТАРТ ИНЖИНЕРИНГ" АД

 

КАТЕГОРИЯ: НАЙ-ИНОВАТИВЕН СПЕЦИАЛИСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА

Първо място - статуетка, грамота       инж. Красимир Тодоров - град Разград