Инспектори по труда се включиха в благотворителни инициативи

Дирекция „Инспекция по труда“ Бургас осигури коледни подаръци за деца, а във Велико Търново подкрепиха кампания на третокласници

Деца в неравностойно положение в община Бургас получиха коледни подаръци от служителите на областната Дирекция „Инспекция по труда“, които се включиха в благотворителната кампания „Подари от сърце“. Инициативата е на община Бургас и в нея участват социални и дневни центрове в града, в които са настанени или се посещават от деца, младежи и възрастни. Желаещите да станат благодетели можеха да се включат до 10.12.2021 г., като изберат сами на кого да купят подарък от списъка с желанията на децата.

Дирекция „Инспекция по труда“ в гр. Велико Търново се присъедини към благотворителната инициатива „Подай ръка – докосни сърце!“ на учениците от III "в" клас при Основно училище „Бачо Киро“ с класен ръководител г-ца Петя Димитрова. Акцията на децата е  в помощ на Държавната психиатрична болница в с. Церова Кория. Малчуганите изработиха коледни картички, които да подарят на ползвателите и персонала в лечебното заведение. На 23 декември децата ще зарадват пациентите и персонала в болницата с традиционна за празниците сладка почерпка, включваща торти и  осигурени от  Инспекцията по труда коледни чорапчета, пълни с лакомства.

Каузата "Подай ръка - докосни сърце" получи подкрепа от Административен съд – Велико Търново, откъдето закупиха рамките за картините "Доброта“, които, които ще украсят болницата, на СРС на КТ “Подкрепа“ и Регионален съвет на КНСБ в гр. Велико Търново, производители и търговци. С набраните средства ще се  закупят още дълготрайни хранителни продукти и санитарни принадлежности за нуждите на здравното заведение.