ИА ГИТ се самосезира след публикации за вероятни масови уволнения в „Неохим“ АД

С цел да се гарантират в най-пълна степен трудовите права на работещите, контролните органи на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ се самосезираха след публикации за освобождаването на 61 работници от торовия завод „Неохим“ АД в гр.

Екатерина Асенова е назначена за изпълнителен директор на Инспекцията по труда

Екатерина Асенова е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция „Инспекция по труда“ София Област.

Инспекцията по труда разширява контрола по морските курорти

Агенцията е партньор на НАП в кампанията „Не затваряй бъдещето си в плик“

От началото на м. юли 2022 г., предвид активизирането на летния туристически сезон, контролът в обектите със сезонен характер по Черноморието е основен приоритет за дирекциите „Инспекция по труда“ Бургас, Варна и Добрич, на територията на които се намират курортни населени места.

Работодателите трябва да предприемат мерки за намаляване на рисковете от работа при високи температури

Поради започналото повишаване на температурите Инспекцията по труда напомня, че работодателите са  длъжни да предприемат мерки за минимизиране на риска при работа в горещините.

Инспекциите по труда на България и Белгия с общи действия в борбата със социалния дъмпинг в транспорта

По искане на белгийските разследващи власти екипи на инспекциите по труда на двете държави, подпомогнати от други институции, извършиха проверки у нас на фирмите, изпратили в Белгия 35-те български шофьори, които по Великден бяха свалени от камионите си. Проверките бяха координирани от Европейския орган по труда (ЕОТ).

Изпълнителният директор на Европейския орган по труда гостува на Инспекцията по труда

България е една от най-активните страни в съвместните инициативи между държавите членки, отбеляза Козмин Боянджиу

Изпълнителният директор на Европейския орган по труда (ЕОТ) Козмин Боянджиу е на посещение в България по покана на ръководството на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ). Днес, 20.06.2022 г., той проведе работна срещна с Елена Аврамова – изпълнителен директор на Агенцията.

Международната организация на труда иска универсална социална закрила за прекратяване на детския труд

КОВИД-19 и овладяването на настъпилите последици от него върнаха назад постигнатия напредък през годините в борбата с детския труд, констатира Международната организация на труда (МОТ) по повод 12 юни.