ДО ВСИЧКИ ПОТЕНЦИАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ПОКАНА
за представяне на оферта за обслужване на персонала на ИА ГИТ съгласно чл. 25 от Закона за ЗБУТ във връзка с Наредба № 3/2008г. на МЗ И МТСП

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ отправя публична покана за представяне на оферти за обслужване персонала съгласно чл. 25 от Закона за ЗБУТ и Наредба №3/2008 г. на МЗ И МТСП за условията и реда за осъществяване на дейността на службите по трудова медицина, включваща изпълнение на най-малко следното:

- Консултиране и подпомагане на ИА ГИТ и Комитета по условия на труд (КУТ) в планирането и организирането на дейностите по:

а) осигуряване и поддържане на здравословни и безопасни условия на труд;

б) укрепване на здравето и работоспособността на служителите във връзка с извършваната от тях работа;

в) приспособяване на работата към възможностите на служителите, като се отчита тяхното здраве.

- Водене на здравни досиета на служителите на Агенцията.

- Изготвяне на анализ на здравното състояние на работещите във връзка с конкретните условия на труд и изготвяне на препоръки на базата на направения анализ за намаляване на временната нетрудоспособност.

- Подпомагане ИА ГИТ при организирането на предварителни и периодични медицински прегледи и изследвания.

- Участва в разследване на професионални заболявания и трудови злополуки.

- Предлага степенуване по приоритети на мерките за предотвратяване, отстраняване или намаляване на установения риск и оценява ефикасността на предприетите от ИА ГИТ мерки.

- Оценка на условията на труд и на работните места, определени от ИА ГИТ и оценка на риска на работното място.

- Оценка на работните процеси, оборудването, помещенията, работните места, организацията на труда, факторите на работната среда и трудовия процес и определяне на изложените на риск лица.

- Предоставяне на информация на служителите на ИА ГИТ относно здравните рискове, свързани с работата.

- Предоставяне на индивидуални съвети на служителите относно здравето и безопасността при работа.

- Други.

Всеки потенциален изпълнител трябва да е регистрирана служба по трудова медицина и да отговаря на всички изисквания на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Период на обслужване: 12 (дванадесет) месеца.

Численост на персонала: 500 (петстотин) служители.

Срок на валидност на офертата: 30 календарни дни.

Предложенията следва да представите в деловодството на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, гр. София, п.к. 1000, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 3, или по електронна поща до: secr-idirector@gli.government.bg, тема (subject) „Оферта Трудова медицина“, в срок до края на работния ден на 24.02.2022 г.