Проучване за работници, потребители и работодатели, предоставящи грижи и домашна помощ в дома

Всеки ден в цяла Европа милиони хора разчитат на всеотдайността на работниците в сферата на сектора на услугите в домакинството, които осигуряват грижи или домашна помощ за хората в техните домове -  от грижи за деца, възрастни хора и хора с увреждания до дейности от ежедневието на домакинството, като готвене, почистване, градинарство и др.

Ако Вие сте работник в сектора на домашните грижи и услуги, или сте работодател или ползвател на тези услуги, ви каним да се включите в Проучване, целта на което е постигане на по-добро разбиране на състоянието на този  важен сектор. Вашите отговори ще останат напълно анонимни и ще бъдат обработени в съответствие с политиката за поверителност на това проучване, а чрез тях може да бъде подобрен сектора на услугите в домакинството, за всички.

Проучването е достъпно на https://phs-monitor.eu/

Предоставени са варианти на 14 езика. Това е линкът за попълване на български език на https://phs-monitor.eu/bg/

Това проучване е част от съфинансирания от ЕС проект "PHS Dialogue" - двугодишен проект, стартиран през 2023 г. от социалните партньори на ЕС в областта на сектора на услугите в домакинството: EFFAT (Европейската федерация на профсъюзите на храните, земеделието и туризма), EFFE  (Европейска Федерация на семейството, заетостта и домашните грижи), EFSI (Европейска федерация за услуги на гражданите) и UNI Europa (Европейска федерация на профсъюзите). Проектът има за цел да изгради социалния диалог в ЕС и да укрепи капацитета на социалните партньори и колективното договаряне в сектора на личните и домакинските услуги.