Покана за информационна сесия на 18 юни 2024 г.

Уважаеми работодатели,

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в информационна сесия на Европейския орган по труда, организирана по инициатива на ИА „Главна инспекция по труда“ на тема „Информираността на работодателите – път за предотвратяване на недекларирания труд“.

Тя ще се проведе на 18 юни 2024 г. (вторник) от 09:30 – 15:30 ч. в Гранд хотел „Милениум София“ на бул. „Витоша“ №89В в град София.

Събитието е насочено за работодатели от сектор „Строителство“ или сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“. Те ще могат да научат повече за ползите от декларирането на труда и за ангажиментите им, свързани със законосъобразното наемане и използване на работна ръка в България, включително и в трансграничния контекст.

В програмата са предвидени интерактивни презентации и дискусии, които ще дадат възможност на работодателите и компетентните институции в България да разгледат и обсъдят предизвикателствата при спазването на изискванията за законосъобразно наемане на работа в национален и трансграничен контекст. В събитието ще вземат участие представители на Министерство на труда и социалната политика, ИА „Главна инспекция по труда“, Национална агенция за приходите и Агенция по заетостта.

За следобедния блок са предвидени паралелни сесии. Участниците могат да избират между следните теми:

- Изискванията за командироване на български строителни работници в Германия. Лектори по темата ще бъдат експерти от Митническите служби на Германия и ИА ГИТ.

- Ред и изисквания за наемане на работа в България на граждани на трети страни, с акцент върху реда за наемане на работа на граждани на Молдова и Украйна в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“. Темата ще бъде представена от експерти от Агенция по заетостта и ИА ГИТ.

Събитието ще се проведе на български език.

Участието в него е безплатно.

Местата са ограничени, а регистрацията е задължителна на

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Registration_BE_HORECA_Construction_2024 

Очакваме Ви!