Новини

Инспекторите по труда извършиха 990 проверки в рамките на европейска кампания в строителството

Инспекторите по труда извършиха в края на месец април 2023 г. общо 990 проверки на строителни обекти на територията на цялата страна. Кампанията беше част от Европейската седмица на действието, организирана от Европейския орган по труда (ЕОТ).

Главна инспекция по труда получи награда за приноса ѝ в сферата на здравето и безопасността

На мероприятие в подкрепа на кампанията „Здравословни работни места“ Главна инспекция по труда получи награда за приноса ѝ в сферата на здравето и безопасността.

Главна инспекция по труда ще се включи в Европейската седмица на действието, посветена на строителството

Главна инспекция по труда стартира проверки в цялата страна на строителни обекти в периода 24.04.2023 г. – 28.04.2023 г. като част от Европейската седмица на действието, организирана от Европейския орган по труда (ЕОТ). Инспекторите по труда в гр. София ще бъдат подпомогнати от командировани инспектори от други градове.

Инспекцията по труда напомня рисковете при търсене на работа в чужбина

По повод активизирането на търсенето на работници за сезонна заетост в чужбина Инспекцията по труда припомня сигналите за вероятна измама при наемането им. Независимо от начина на изпращане, устроените на работа лица следва да бъдат уведомени писмено за минималните условия на труд в приемащата държава (в която ще се полага трудът).