Списък на допуснатите кандидати за участие в конкурса за длъжността “Директор” на Дирекция “Инспекция по труда” със седалище Разград към Главна дирекция „Инспектиране на труда” в ИА ГИТ

 

СПИСЪК

на допуснатите кандидати за участие в конкурса за длъжността “Директор” на Дирекция “Инспекция по труда” със седалище Разград към Главна дирекция „Инспектиране на труда” в ИА ГИТ

  1. Допуснати кандидати до конкурс:

Име и фамилия на допуснатите кандидати до участие в конкурса:

1.

Васил Василев

2.

Ивелина Иванова

 

 

 

 

 

Няма недопуснати кандидати за участие в конкурсната процедура.

Допуснати кандидати следва да се явят на 21.05.2024 г. от 10:00 ч. в сградата на ИА „Главна инспекция по труда - гр. София, бул. „Княз Александър Дондуков“ № 3 за провеждането на писмена разработка на управленска тема, свързана с ръководството, организацията, структурата и контрол на дейностите извършвани от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и от Дирекция „Инспекция по труда” със седалище Разград.

Резултатите от писмената разработка ще бъдат обявени на 21.05.2024 г. от 14:30 ч. на адреса ИА „Главна инспекция по труда - гр. София, бул. „Княз Александър Дондуков“ № 3.

Допуснатите до интервю кандидати следва да се явят на 21.05.2024 г. от 14:45 ч. на адреса ИА „Главна инспекция по труда - гр. София, бул. „Княз Александър Дондуков“ № 3.

       II. Kритерии и система за оценяване на писмената разработка и интервюто за длъжността “Директор” на Дирекция “Инспекция по труда” със седалище Разград към Главна дирекция „Инспектиране на труда” в ИА ГИТ

Kонкурсът, включва писмена разработка и интервю.

1. Писмена разработка по тематика, свързана с ръководството, организацията, структурата и контрол на дейностите извършвани от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и от Дирекция „ Инспекция по труда” със седалище Разград.

Информационни източници, които могат да се ползват от кандидатите при предварителната им подготовка на писмената разработка:

  • Закон за държавния служител;
  • Кодекс на труда;
  • Закон за здравословни и безопасни условия на труд;
  • Закона за насърчаване на заетостта;
  • Закон за трудовата миграция и трудовата мобилност;
  • Наредба за условията и реда за оценяване на служителите в държавната администрация;
  • Кодекс за поведението на служителите в държавната администрация;
  • Устройствен правилник на ИА ГИТ;
  • Национална програма за безопасност и здраве при работа 2022 – 2024 г.;
  • Стратегически план за дейността на ИА ГИТ 2022-2025 г.
  • План за дейността на ИА ГИТ през 2024 г.
  • Други нормативни актове, свързани с дейността на ИА ГИТ;

Критерии за преценка на писмените разработки:

  • Пълнота на изложението;
  • Професионален изказ;
  • Концептуалност при определяне приоритетите в работата;

Система за оценяване на писмените разработки:

Писмените разработки се проверяват най-малко от двама от членовете на комисията, които независимо един от друг преценяват представянето на кандидатите по петстепенна низходяща скала, както следва:

 - с оценка 5 ще бъде оценена писмена разработка, която напълно отговаря на изискванията, съобразно приетите критерии;

- с оценка 4 ще бъде оценена писмена разработка, която в голяма степен отговаря на изискванията, съобразно приетите критерии;

- с оценка 3 ще бъде оценена писмена разработка, която в средна степен отговаря на изискванията, съобразно приетите критерии;

- с оценка 2 ще бъде оценена писмена разработка, която в малка степен отговаря на изискванията, съобразно приетите критерии;

- с оценка 1 ще бъде оценена писмена разработка, която не отговаря на изискванията, съобразно приетите критерии.

Оценката на всеки кандидат е средноаритметична от оценките на проверяващите.

Продължителността на писмената разработка ще бъде 2 (два) астрономически часа или 120 (сто и двадесет) минути.

До участие в интервюто се допускат кандидатите, чийто резултат от писмения изпит е най-малко 4.00.

2. Интервю

На всеки допуснат до интервю кандидат, членовете на конкурсната комисия задават предварително уточнени еднакви въпроси.

При провеждане на интервюто всеки член на комисията определя резултата на съответния кандидат по 5-степенна скала въз основа на оценките, които е поставил по съответните критерии. Всеки член на конкурсната комисия определя резултата на съответния кандидат като изчислява средноаритметична от преценките по отделните критерии. Общият резултат от интервюто на всеки кандидат е средноаритметична величина от преценките на членовете на конкурсната комисия. При изчисленията резултатът ще се закръглява до втория знак след десетичната запетая. За успешно издържал интервюто се счита кандидат, получил общ резултат от интервюто не по-малък от 4.00.

Съгласно чл.34, ал.5 от НПКПМДСл, комисията определи следните коефициенти, с които се умножават резултатите получени от писмената разработка и интервюто:

- Писмена разработка – коефициент „4”;

- Интервю – коефициент „5”;

Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите получени от писмената разработка и от интервюто, умножени със съответните им коефициенти (коефициент „4” за писмената разработка и коефициент „5” за интервюто).

Комисията ще класира от първо до трето място кандидатите, получили най-високи резултати.

 

ДИМО ИВАНОВ /П/

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОНКУРСНАТА КОМИСИЯ